11.12.2016

Operaatio Kastehelmi
Kolmantena adventtisunnuntaina Tuikkutieltä ei puutu kynttilän tai pikemminkin tuikkujen,
loistetta. Valoa, väriä ja tunnelmaa tuottaa yhteensä 20 Kastehelmi-sarjan kynttilälyhtyä.Yhdessä päivässä kotimme tuikkuvalikoima viisinkertaistui, kun tein Tori.fi sivustolla kaupat, josta nappasin kerralla 16 erisävyistä kotimaisen lasin helmeä. Entisestään tuikkulyhtyjä oli neljä, joista yhden olin ostanut yksittäisenä Tori.fi:sta ja loput Anttilan konkurssimyynnistä.

Kastehelmen idea syntyi, kun Oiva Toikka halusi peittää puristelasiin jäävät saumakohdat. Pisaramuotilla syntyi lasipisarainen pintastruktuuri, joka korosti lasin elävyyttä ja valon heijastavuutta. Kastehelmen" helmivuodet" olivat 1964-1988 ja vuonna 2010 suosituimmat osat palasivat valikoimaan ja samalla tuontantoon tuli uusia värejä. Tuikkulyhtyjä on tehty jopa yhdeksäätoista eri väriä.


Kokosin lyhdyt värisuoraksi kapeaan hyllykköön ja toisen sävykimaran riviksi ikkunalaudalle. Keittiön hyllykössä lyhdyt saavat olla koristelasina paloturvallisuuden vuoksi, mutta ikkunaudalla ne loistavat tuikkujen kera.
Alkuperäiset neljä lyhtyä säilyvät olohuoneen seinähyllyllä. Artekin seinähyllyt ovat myös Torikauppojen peruja ja sittemmin tuunattuja valkoisen maalihunnun avulla.


Löytyykö teiltä Kastehelmi-sarjan tuotteita? Mikä niissä viehättää?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti