5.11.2016

Neulottu tyynynpäällinen - DIYPinterest pursuaa kauniita ja taituruudella tehtyjä neulottuja ja virkattuja tyynynpäällisiä. On raitaa, palmikkoa, ruudutusta ja isoäidin neliöistä kasattuja taidonnäytteitä. Osaisinko itsekin neuloa jotakin? Sen pitäisi olla mahdollisimman helppoa. 

Pontta antoi viikkokausia jatkunut virustauti, jonka vuoksi olin päivän jos toisenkin pakkolevossa sohvanpohjalla. Kun olin katsellut Netflixiä riittämiin, tartuin härkää sarvista -tai pikemminkin puikkoja varsista- ja heittäydyin haasteeseen. Minä tulen neulomaan tyynynpäällisen!
Laitoin jo kaupassa lankavyyhtien äärellä WhatsAppia kaverilleni, millaiset puikot tarvitsen jos haluan neuloa jotakin? Ja sopisiko tämä kivanvärinen lanka näille puikoille? Lost in translation tai norsu posliinikaupassa. Molemmat taisivat kuvata kyseistä hetkeä.

Kotiuduin lankavyyhtien, numeroitujen puikkojen ja virkkuukoukun kanssa. Lähtökohta projektille oli hatarat muistikuvat yläasteen käsityötunneilta. Villasukkia en ole yrittänytkään tehdä sitten 90-luvun ja koulussa jäin kiinni siitä, että ne kuuluisan vaikeat sukan kantapäät taiteili käsityötaituri mummoni viikonlopun aikana.
Kiitos 2000-luku ja Youtuben tutorial-videot! Onnistuin luomaan silmukat, neulomaan metrin kaistaleen suoraa (oikeaa) ja kiinnittämään reunat virkkaamalla. Lankojen vaihdot, päättelyt ja nappien kiinnittäminen sujuivat "yritä, kokeile ja yritä uudelleen" -tekniikalla. Mutta onnistuin!Pala silkkinauhaa tyynyn yläkulmaan ja komeus sohvalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti