6.11.2016

Himmeen siisti Filly

Siinä se on, joululahja. Lahjoin itseni kuukauden etuajassa, mutta olkoon se aikuisten oikeus.Kyseessä on suomalaisen Himmee tuotemerkin Filly-valaisin. Meidän olohuoneessa seisoo lattiavalaisimen short neck -versio ja sitä on saatavilla myös pidempivartisena sekä seinään kiinnitettävänä kohdevalona.

Betonijalka, tamminen varsi ja metallinen lampunvarjostin ryhdittävät Timo Niskasen suunnittelemaa valonlähdettä. Varjostimen pienet siivekkeet syntyivät suunnittelijan mielikuvasta, että valaisimen ääriviivat voisivat jäljitellä modernisti hevosen pään profiilia. Sen myötä mietinkin, olisiko postauksen otsikoksi sopinut "Keppihevonen olohuoneessamme".Lampun puista jalkavartta voi kääntää alustassa molempiin suuntiin ja varjostinta ylös-alas -akselilla. Tämä on käytännöllinen yksityiskohta, ettei valaisimen asento ole staattinen, vaan muunneltavissa esim. lukuvaloksi tai taustavaloksi. Valaisimen kytkin on kätevä lattiapainike, jonka saa napsautettua päälle ilman kurottelua.

Sisustus- ja lifestylekeidas Tre:ssä oli syksyllä valaisin-ale, jolloin tartuin tuumasta toimeen tämän lampun hankinnassa.Nätti se on. Kuin heppa konsanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti