10.9.2016

Viiden ainesosan banaanileipä

Mitä tehdä ylikypsille ja mustuneille banaaneille, joita himoitsevat lähinnä pikkuruiset banaanikärpäset? Sekoita banskuista mehukas leipä!Banaanileivästä löytyy netin uumenista jos jonkin moista reseptiä. Toisiin tulee piimää ja voisulaa, toisiin fariinisokeria ja kookosöljyä. Tämä resepti, jonka poimin Kahvia ja kasvisruokaa -blogista innosti kaikessa yksinkertaisuudessaan. Muutoinkin helpot ja nopeat reseptit, joissa sekoitetaan pari ainesosaa sekaisin, ovat lähellä sydäntäni. Vai pitäisikö sanoa vatsaani?

Banskuleipä:
- Soseuta 4-5 isoa (yli)kypsää banaania
- Sekoita hyvin 3dl kaurahiutaleita, 2dl mantelijauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta) ja 1rkl ruokasoodaa
- Yhdistä jauho+banskuseos ja lisää 1rkl valkoviinietikkaa. Kun massa on sekoiteltu huolella, kaada se leivinpaperilla suojattuun leipävuokaan ja koristele pinta esim. pitkittäin halkaistulla banaanilla tai banaanin kolikkomaisilla siivuilla (paina banskuja vähän leipämassan sisään).
- Paista 200 asteessa alatasolla noin 40-45min. Jäähdytä ja nauti.

Minulla ei ole leipävuokaa, eikä kertakäyttövuokia ollut lähikaupassa, joten taiteilin leipämassalle pitkulaisen kolon tavalliseen vuokaan foliosykeröiden avulla. Lopputulos oli luovan näköinen, mutta tärkein eli maku oli kohdallaan. Pehmeän mehukas ja sopivan makea leipä iltapalalle!

Mitähän muuta banaaneista voisi tehdä? Vinkkejä otetaan ilolla vastaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti