17.9.2016

Uusi sohva kotiutui: Kuusilinnan TuuliElokuun puolivälissä kirjoitin sohvanvaihtoprojektista ja siron löhösohvan metsästysoperaatiosta. Sohvan valinta ja tilaus sujui lopulta kuin tanssi ja nyt tanssikengissä voi istahtaa ihanalle, uudelle, muhkealle ja raikkaan harmaalle (voiko harmaata kuvata raikkaaksi?) sohvalle.

Valitsimme uudeksi löhöpaikaksi kotimaisen, höyhenkatteisen Kuusilinnan Tuuli-sohvan ja siihen kuuluvan rahin. Sohvan valinta osui nappiin niin muodon kuin koonkin puolesta. Kapeat käsinojat eivät vie tilaa leveyssuunnassa ja tuovat sohvaan kaivattua siroutta. Ostopuuhien aikana sohvan kangas piti valita pienistä kangasnäytteistä, joten oli vaikea kuvitella miltä kangas ja sen sävy näyttävät isolla pinnalla valmiissa sohvassa. Helpotuksen huokaus tässäkin; Lauritzonin Stark-kangas ja sen sävy eivät tuottaneet pettymystä. Koivuiset jalat olivat hyvä match vaalean tammiparketin kanssa. Arjen pieniä iloja tuo myös se, että sohvan alle ajautuvat villakoirat mahtuu imuroimaan hyvin.
Odottelimme sohvaa reilun kuukauden, joten into oli (ainakin minulla) kuin lapsella jouluaattona, kun rahtimiehet kantoivat jättimäistä pakettia olohuoneeseen.

Samalla, kun pohdimme sohvan vaihtoa massiivisesta divaanista kevyempään, mieheni kaipasi tv:n päivittämistä isommaksi. Hankintaa perusteltiin minulle vakuuttavan kuuloisilla termeillä ja kirjainlyhenteillä, joita en ymmärtänyt, mutta otaksuin niiden tuovan tv:n katseluun jotain mullistavaa.

Tuumasimme, että jos nämä muutokset toteutetaan, se on oiva paikka kääntää koko olohuoneen sisustus ympäri ja välttää sohvan taakse jäävä käytävämäinen tila, joka aikaisemmin johti terassille. Toteutimme kompromissin; mies sai isomman tv:n ja minä siromman sohvan. Olohuoneen järjestys kääntyi ja samalla tilaa vievä arkkupöytä myytiin Tori:ssa. Tyytyväisyystakuu molemmille.


Sohvapöytänä on nyt kevyt tarjotinpöytä, Omashopin Duke, jonka löysin tarjouksella designmarketilta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti