13.8.2016

Wanted: Siro löhösohva

Tartuin sohvanvaihtoprojektiin innolla. Klikkasin Pinterestin, Googlen ja Bloglovinin auki ja aloin näpyttelemään hakusanoja. Oletin sohvanmetsästyksen vievän kuukausitolkulla ja näin itseni kiertelemässä ja koeistumassa kymmenittäin sohvia ympäri pääkaupunkiseutua. Pessimisti ei pety?

Kuva: Hakola

Kuva: Hakola
Uuden sohvan etsiminen oli lopulta helpompaa mitä odotin. Sain aika pian tuntuman halutusta tyylistä ja sohvan uusi paikka olohuoneessamme rajasi sen kooltaan 2-3 istuttavaksi ja maksimissaan 210cm levyiseksi. Uudelta sohvalta toivoin keveyttä, jotakin 50-lukua lähentelevää, mutta löhöilyn autuutta unohtamatta.

Olympialaistunnelmissa sohva-kokelaat päätyivät ensin alkueriin, sitten karsintaan ja finaalikierrokselle. Kultasijaa tavoitteilivat kolme sohvaa, jotka olivat kotimaisiin sohviin erikoistuneen Kuusilinnan valikoimasta. Kuusilinna sijaitsee Helsingissä, Annankadun ja Kalevankadun kulmassa.

Sohvan hankinnassa käytimme hyväksi havaittua taktiikkaa. Projektin koordinaattorina edistin suunnitelmaa ja sovimme, että mieheni tulee mukaan vasta päätöksentekokierrokselle, jotta hän välttyy "käydään vain katselemassa" -haahuilulta.

Kuva: Hakola

Kuvien ja arvostelujen perusteella Hakolan Cosy oli hyvin vahvoilla jo ennen koeistumista. Sen tyyli ja kokovaihtoehdot miellyttivät. Sohvan istuintyynyt ovat sekoitevanua ja vaahtomuovia. Höyhenten puuttuminen istuintyynyistä tarkoittaa, ettei sohvaa tarvitse pöyhiä, joten se on helppohoitoinen ja Hakola markkinoikin sohvaa kepeänä ja kestävänä perhesohvana. Cosyyn on tykästynyt mm. Mami Go Gon Minttu ja kyseinen malli kotiutui myös Heinään heiluvaan.

Toinen mitaliehdokas oli HT-Collectionin Nordic, jota kutsutaan siroksi löhösohvaksi. Sen istuintuntumaa kuvailisin napakan pehmeäksi. Istuintyynyjen täytteenä on vaahtomuoviytimen päällä höyhen- ja rouhekatetta, käsinojat ovat kapeat ja yleisilme ilmava. Yksi miinus tässä oli, etteivät tyynyt olleet täysin käännettäviä, verhoilun ja täytteen osalta.

Kuva: Kuusilinna
Kuva: HT-Collection


Kuusilinnan oman malliston vastaavantyyppinen Tuuli ja Ilma ovat puurunkoisia, myös
vaahtomuoviytimellä ja höyhenkatteella varustettuja sohvia, jotka valmistetaan Lahdessa. Sohvien erona on Ilma:n tereet tyynyjen pitkillä sivuilla. Näissä sohvissa verhoilu tehdään täysin käännettäväksi. Rungon verhoilun saa myös pesua varten irroitettua.

Kuva: Kuusilinna

Kuva: KuusilinnaVoittajaksi tässä sohvamittelössä valikoitui Kuusilinnan Tuuli. Se täytti penkkiurheilijan kriteerit, oli miellyttävä istua, kaunis ja keveä yleisilmeeltään sekä sopivan kokoinen. Tilasimme myös sohvasarjaan kuuluvan rahin, joka täydentää sohvan tarvittaessa divaaniksi, toimii lisäpenkkinä vieraille ja tarjottimen kanssa laskutasona. Sohvien kesäkampanja, -20% oli hyvä ponnahduslauta hankinnalle. Tuuli kotiutuu syystuulien myötä syyskuussa.

Kuva: Lauritzon`s

Verhoilukankaan vaihtoehtoja oli kymmeniä; pellavasta villaan ja tekokuidusta punospohjaisiin, värivalikoimasta puhumattakaan. Valitsimme napakan Lauritzon`s malliston Stark -kankaan, sävyssä  499 ja koivunsävyiset kapea jalat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti