14.8.2016

Kesä jatkuu Kenkäverossa Mikkelissä

Kyllästyttääkö jo lausahdus "vielä on kesää jäljellä"? Elokuun rippeistä yritetään pitää visusti kiinni, samalla, kun lehdet pursuvat vinkkejä syystakeista ja kynttilöiden tunnelmallisuudesta iltahämäriä varten.Mikäli elokuu, tai muu ajankohta vie kohti Mikkeliä, suosittelen piipahtamaan Kenkäverossa
Kenkävero on vanha pappila ja alue on täynnä nostalgisen pappilamiljöön idylliä, puutarhoja, maukasta ruokaa, käsityötä ja taidetta. Alue sijaitsee järven rannalla ja päärakennuksessa voi nauttia lähiruoasta kristallikruunujen alla, upeasti entisöidyissä kartanohuoneissa.
Pappilaravintolassa on buffetmahdollisuus ja erillisannoksia. Kesälistalla on mm. lähiruokaburgereita, joista testasimme maukkaat kasvis- ja muikkuburgerit. Ihastuttavan Downton Abbey -tyylisen ruokasalin tunnelmassa tuleekin harvemmin syötyä burgereita.Kenkäveron Taito Shopissa on monipuolinen valikoima suomalaista käsityötä ja designia sisustustuotteista vaatteisiin ja herkkuihin. Esillä on mm. kasviaiheisia Ebba Masalinin opetustauluja sekä liinavaatteita, suomalaista keramiikkaa, KokoPuun huonekaluja sekä Lapuan Kankureiden tekstiilejä. Kenkäveron navetan vintiltä löytyy Pauliina Rundgrenin HandiCrafts verstas ja myymälä, jossa voi seurata tuotteiden valmistusta ja ostaa koruja ja piensisustustuotteita.


Kenkävero ei nukahda kesän jälkeen. Syksyinen lähiruokabuffet tarjoilee kauden herkkuja ja joulusesonkina avautuu joulupukin piilopirtti. Persoonallisen piilopirtin voi varata myös yösijaksi.


Vuoden 2017 asuntomessut järjestetään Mikkelissä, Kenkäveron lähellä. Kenkävero on valittu messujen viralliseksi oheiskohteeksi, ja niiden välillä kulkee maksuton kuljetus.


Odotettavissa ensi kesänä; aurinkoista järvimaisemaa ja kesäkuhinaa pappilan mailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti