25.7.2016

Kesäinen DIY-projekti Artekin hyllyille

Uskaltauduin uuden äärelle tuunaamalla nettikirppisostoksiani ja kajoamalla samalla klassikon uudelleenmaalaukseen. Hankin tovi sitten nettikirpparilta Artekin koivunvärisiä 112B hyllyjä. Ne ovat odottaneet nurkassa inspiraatiotani, joka muuttaisi ne valkoisiksi.Kesä koitti ja samalla hyllyt ottivat ensiaskeleet muuttumisleikissä. Ehkä syksyn mittaan ripustan ne seinälle. Hiljaa hyvä tulee. Eikö?


Hion aluksi hyllyt hiomapaperilla ja -palalla (karheudet 80 ja 120) ja puhdistin pölyt kidesooda-pesuaineella. Pohjamaalin levitin isolla pensselillä ja maalikerrokset vaahtomuovitelalla. Pohjamaali oli hyvin juoksevaa ja käytin sitä liikaa. Tuloksena oli valumapahkuroita, joita jälkikäteen tasoittelin. Varsinaisia maalikerroksia tuli lopulta 2-3. Lopputulos olisi ollut tasaisempi, jos hionnan olisi malttanut tehdä vielä huolellisemmin ja pohjamaalin rullannut ohuelti telan avulla. Ehkä pienet epätasaisuudet tai kolhut maalissa sopivat kierrätettyihin hyllyihin :)
Loppusiivouksen aikana totesin, että maalia oli tosiaan käytetty runsain vedoin. Sitä löytyi kaikkialta.


Sen lisäksi, että olohuoneen seinä saa kaipaamaansa eloa hyllyistä, käännämme olohuoneen järjestyksen uuteen malliin. Tästä johtuen iso vanha sohva (joka kuvissa vilahtaa) on laitettu nettikirppikselle myyntiin ja uusi kevyempi, 50-lukuun modernisti taittava sohva siintää silmissä. So many good options!
Odotettavissa elokuussa - asiaa sohvista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti