27.5.2016

Turuil ja toreil

Lauantaina 28.5.2016 on kaikkien kirpputoribongareitten ja kierrätyksestä pitävien juhlapäivä. Siivouspäivä valtaa silloin kaupunkialueet, pihat ja sivutiet jättimäiseksi kirpputoriksi. Sääennusteet näyttävät "keltaista valoa" tälle leppoisalle tapahtumalle.

Helsingissä riittää muutakin vilskettä tulevana viikonloppuna; Kaisaniemessä on Maailma Kylässä, Kampissa pörisevät tuuning-autot, Naisten Kymppi täyttää Kansalaistorin ja Kumpulassa vietetään perinteistä kyläjuhlaa.

Riskinä tosin on ihmisvilinä-ähky.

Jos vietät siivouspäivää Lahdessa, tsekkaa esimerkiksi Tiinan ja Hannan kirppispaikka ja tee löytöjä vaatteista, kengistä ja kodintarvikkeista.

Tulevan siivouspäivän kunniaksi esittelen pari (kirppu)torilöytöäni. Kiertelen perinteisiä kirppiksiä ja toreja harvemmin, mutta kännykkä kädessä pääsen torille parilla hipaisulla. Kyseessä on siis tori.fi verkkosivusto, jossa myydään, ostetaan ja annetaan tavaraa. Olen tykästynyt tori.fi:n käytettävyyteen ja suoraan kaupankäyntiin aikaisemmin käyttämäni huuto.net:n sijaan. Lisäksi selailen muutamaa Facebookin kierrätysryhmää.Artekin vanhoja 112b-hyllyjä olen ostanut torilta kaksin kappalein. Kesäprojektina on näiden hionta, puhdistus ja maalaus, jonka jälkeen ne pääsevät olohuoneen seinälle. Ensimmäinen hiontakierros on jo tehty, mutta käsittely pitää uusia karheammalla hiontapaperilla.Ikean Hektar-lamppua olin etsinyt käytettynä jo tovin. Torin haku-toiminnolla löysin sattumalta juuri myyntiin tulleen jalkalampun, josta tein saman tien kaupat ja hain pois opiskelijapojan yksiöstä, jossa lampulla ei ollut enää tilaa. Tämä jykevä mustanharmaa valaisin antaa valoa työhuoneen lukunurkkauksessa.Tori on ollut avuksi myös terassikalusteostoksilla. Käytetyt ulkokalusteet ovat oikein toimivat ja siistikuntoiset; ajavat asiansa terassille sopivan tyylin kera.

Kartellin Componibili säilytyslaatikolla on tärkeä tehtävä. Se kerää sisäänsä kaikkea pikkutavaraa tuikuista pattereihin ja peittää juuri oikeankokoisena tolppana nurkan johtosikermät.Onhan niitä lahjojakin tullut hankittua muualta kuin kaupasta. Mummoni toivoi Myrna-sarjan kahvipannua ja koska en löytänyt sopivaa astioiden second hand liikkeistä, klikkailin tuttua reittiä verkkoon. Sieltähän se ehjä, vuodelta -49 oleva yksilö tupsahti syliin - ja lahjapakettiin.


Vaatehankintoja olen tehnyt työkaverini kirppikselle menossa olevilta apajilta. Kätevää sekin!


Vaikka perinteisillä toreilla ja kirppiksillä on oma hurmaava tunnelmansa, on mobiilitoreissa jotakin kivaa.  Siellä lokki ei syö jäätelöpalloa kädestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti