6.3.2016

Supernaisten alkupalat


Vietin lauantaina tyttöjen iltaa kolmen ystäväni kanssa ja hoidimme ruokailut mukavasti nyyttäriperiaatteella; yksi valmisteli salaattia ja oheisnaposteltavaa, toinen alkupalaa, kolmas pääruokaa ja neljäs jälkiruokaa. Ihanien antimien ja raikkaiden kuplivien lisäksi pöydän ääressä oli pitkin iltaa hersyvää naurua, ihanaa iloa ja todellista sielunsiskoutta. Kaija Koon laulama Supernaiset on kuin tehty tälle porukalle. 

Minä tein alkupaloiksi suupaloja siemennäkkileivistä kahdella eri täytteellä. Olen tehnyt aikaisemmin siemennäkkäriä yhdistelemällä erilaisia siemen- jauho- ja pähkinäsekoituksia, sekoittamalla ne kananmunien kanssa massaksi ja paistanut uunissa ohueksi näkkäriksi.


Nyt käytin Risentan valmista siemennäkkileipä -leivontasekoitusta. Tämän kätevämmäksi näkkärin teko ei voi mennä. Rakastan muutenkin reseptejä, jotka alkavat sanoilla nopea ja helppo. Lisäksi kaikki "sekoita vain kolme ainesosaa" -ohjeet saavat mielenkiintoni heräämään. Tämä Risentan näkkäri valmistuu sekoittamalla kulhossa siemensekoitus neljään desilitraan kiehuvaa vettä ja pari ruokalusikallista öljyä päälle. Seoksen annetaan turvota hetki. Massa levitetään ohuesti leivinpaperilla  päällystetylle uunipellille  ja päälle ripotellaan sormisuolaa. Annoksesta tulee kaksi pellillistä maukasta näkkäriä.


Puolet näkkäripaloista saivat päälleen pehmeää vuohenjuustoa, mustikkasalsaa ja basilikaa. Mustikkasalsaan laitoin pehmennettyjä pensasmustikoita, sitruunanmehua, hunajaa, mustapippuria ja hienonnettua tuoretta minttua. Loput palat tuunasin Brie-juuston, lakkahillon ja rucolan yhdistelmällä. Kuvat alkupaloista nappasin puhelimella.


Onneksi otin kaikkia tarvikkeita lisää mukaan, siellä näkkäri täytteineen alkoi kadota pikavauhtia. Samalla innolla söimme illan mittaan kaikki Menun herkut :)

Menu:
Juusto & hillopäällysteiset siemennäkkärit
Feta-vesimeloni-rucolasalaatti
Pinaatti-vuohenjuustopizza & pepperonipizza
Sitruunainen mustikkamoussekakku tuorejuustokuorrutteella

Superruokaa, supernaisille. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti