21.3.2016

Ennen ja jälkeen keittiöremontin

Selasin parin vuoden takaisia  valokuvia, joita napsin asunnostamme puolikuntoisella pikkupokkarilla pian asuntokauppamme jälkeen. Ohessa muutama "ennen ja jälkeen" -otos. Parissa kuvassa näkyy asuntomme alkuperäinen keittiö tummansinisine mosaiikkilaattoineen ja kellastuneine kaappeineen. Ennen keittiöremontin teettämistä vanha liesi-uuni hajosi ja kokkasimme puoli vuotta retkikeittimellä, mikrolla ja vedenkeittimellä. Lievästi sanottuna, se toimi hyvänä kipinänä remontin suunnittelulle :)


Ennen (lattian railon kohdalla oli välisenä)
Jälkeen
Asuimme vuoden päivät siten, että keittiö sai olla alkuperäisessä kuosissaan. Vain välitilan laatat saivat pintaansa valkoisen kaakelimaalin. Samalla oli aikaa kerryttää remonttikassaa ja pohtia millainen avokeittiö asuntoon sopisi. Hahmottelimme millaisia muutoksia keittiöön voisi tehdä tilan sallimissa rajoissa, sähkö- ja vesipisteitä muuttamatta. 

Keittiötä ja olohuonetta erotti alun perin parimetrinen väliseinä ja oviaukko. Asuntokaupan jälkeen teetimme pintaremontin ja väliseinä oviaukkoineen sai purkaustuomion. Se avarsi tilaa ja teki sijaa ruokapöydälle.

Ennen
Jälkeen

Sovimme, että minä suunnittelen keittiöremonttia ja teen alustavat materiaalivalinnat, jotka sitten yhteistuumin  käydään läpi ja tehdään päätökset. Exceleitä rakastava mieheni piti kirjaa budjetista ja teki laskelmia valinnoista. Työnjako oli molemmille mielekäs.

Luin keittiökatalogeja ja sisustuslehtiä (aika ennen rekisteröitymistäni Pinterestiin) ja tein "do`s and dont`s" luetteloita. Facebookissa kysyin kavereilta: missä pihistää, missä panostaa? Toivelistaa alkoi kertyä: lisää pöytäpintaa, enemmän kaappitilaa, tehokas liesituuletin, isompi yksiosainen allas, valkoiset kaapistot, lasinen välitila, integroitu astianpesukone, tilavampi jääkaappi.. Haaveilun lisäksi piti perehtyä hieman rakennuspiirustuksiin ja ilmanvaihtojärjestelmään, jota korjailtiin remontin yhteydessä.

Remontti vaati komromisseja, mm. keittiön koon ja mallin sekä budjetin vuoksi. Kokonainen "kaappiseinä" tuntui suunnitteluvaiheessa massiiviselta (etenkin yläkaapittomien modernien keittiöiden aikakaudella), mutta se oli hyvä ratkaisu säilytystilojen ja kokonaisuuden kannalta. Kaapisto tuo eheän vaalean pinnan avokeittiöön, joka on yhtä samaa tilaa olohuoneen kanssa. Päivittäisessä käytössä olevat kaapin ovet avautuvat sivuille ja katonrajaa hipovat yläkaapistot aukeavat pomppusalvoilla ylöspäin.
Pyysimme tarjouksen kolmelta keittiöfirmalta. Valinnassa painoi hyvä asiakaspalvelu, kokonaisremontin "avaimet käteen" -mahdollisuus ja budjettiin sopiva urakkahinta. 

Mihin valintoihin olen ollut keittiössämme tyytyväinen? Top 3:een nostaisin induktiolieden (nopea ja helpommin puhtaanapidettävä mitä odotin), betonipintaa jäljittelevän työtason (laminaatti materiaalivalintana oli edullinen, mielekäs ja eläväpintainen) ja integroidun vähädesibelisen astianpesukoneen, joka toimii synkassa automaattisesti lukittuvan vesihanan kanssa.

Pidän myös siitä, että huoneeseen tultaessa jääkaapin takaiseen kulmaukseen jää mukavasti piiloon kahvinkeitin, leipäkori ja muu irtotavara. Integroitu mikrokin sulautuu kulman taakse jäävään kaapistolinjaan.


Jotta keittiö ei olisi liian totinen, jääkaappiamme vartioi kolme Star Wars -legofiguuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti