26.3.2016

Ei nimi herkkua pahenna


Lehdet ja eri somekanavat ovat hehkuttaneet, että pääsiäisen hitti ovat aikuisten pääsiäismunat,  eli suklaamunat, joissa on sisällä pehmeää kreemiä tai suklaatahnaa. Mielenkiintoinen nimikin näille on annettu, "töhnämunat" eli töhnikset :) 

Monilla verkkosivuilla kohistaan, että parhaat töhnikset loppuivat kaupoista jo ennen pääsiäistä. Reseptejä omille töhniksille vilisee blogeissa ja kuvia Instagramissa #töhnämunat. Tosikokit tekevät itse suklaamoussea ja ripottelevat päälle sormisuolaa. Värikkääksi koristelun saa vaikka nomparellisekoituksella. 


Ei nimi suklaamunaa pahenna, totesin, ja testasin oman töhniksen. Täytteeksi sekoitin maustamatonta rahkaa, vaniljarahkaa ja sitruunanmakuista tuorejuustoa. Päälle napsin aprikoosin siivuja ja lastuja tummasta suklaasta. Tällä yhdistelmällä munista tuli maistuvat ja kevyet jälkiruuat pääsiäispöytään. Makeamman version voisi tehdä esim. suklaanmakuisesta tuorejuustosta ja daim-rouheesta tai kerrostamalla vaniljavaahtoa ja kinuskia. Sokerin vastapainoksi päälle voisi ripotella suolapähkinän paloja - ja miksei sitä sormisuolaakin. Kauniit munakupit saisi leikkaamalla kokonaisesta suklaamunasta lakin pois ja täyttämällä kuoren. Valitsin kuitenkin helpomman tavan ja halkaisin kuoren pituussuunnassa kahtia. Näin puolikkaat pysyivät "kyljellään", ne oli näppärä täyttää ja helppo syödä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti