3.2.2016

Me voimme. Minä voin.

Voisin lyödä vetoa, että kaikki suomalaiset tuntevat jonkun, joka on sairastunut syöpään. Isä tai sisko, täti tai vaarin veli, naapuri, kaverin puoliso.. Syöpään sairastuu Suomessa vuosittain lähes 30 000 ihmistä ja syövän kokeneita on lähes 270 000. Onhan tätä negatiivista lottopottia osunut omaankin perhepiiriin, ihan riittävästi.



Torstaina 4.2. vietetään Maailman syöpäpäivää teemalla ”Me voimme. Minä voin”. Kampanjalla korostetaan sitä, että jokainen – joko yksin tai ryhmässä – voi vähentää riskiä sairastua syöpään.



Miten sinä ylläpidät terveyttäsi ja vähennät omaa riskiä sairastua? Ehkä vaihdat välillä kahvipullan hedelmiin, pidät töissä kävelykokouksia tai vetäydyt varjoon keskipäivän kesäauringolta? Jaa tarina tai teko sosiaalisessa mediassa #Mevoimme #WeCanICan



Itse pyrin syömään kohtuullisen terveellisesti ja monipuolisesti (lue, herkuttelen myös mielelläni). En ole syönyt punaista lihaa lähes kahteenkymmeneen vuoteen, vaan korvaan lihan muunlaisilla proteiinipitoisilla tuotteilla. Maitotuotteet, kala ja kananmuna myös rikastuttavat ruokavaliotani. Oodi kasvisruualle taitaa olla minun  "Minä voin" -teko. Sen kunniaksi poimin teille Iinan blogista makoisan lehtikaalipiirakan reseptinSöin tätä ensimmäistä kertaa ystäväni tekemänä ja sen jälkeen sitä on kokkailtu kotona kerran jos toisenkin. Nam! Reseptiä voi helposti tuunata omia makuhermoja vastaavaksi. Olen tehnyt lehtikaalipiirakkaa valmiiseen pakasteruistaikinaan, vuohenjuuston sijaan käyttänyt fetajuustoa (ja valkosipulia) ja kokeillut valmiiksi maustettuja kermoja. Kaikki ovat tehneet kauppansa. Lisäksi tässä trendiruuaksikin tituleeratussa lehtikaalissa on paljon mm. C-vitamiinia ja rautaa. Bon Apetit! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti