10.1.2016

Lux Helsinki

Ihastelimme kahden ystäväni kanssa lauantai-iltana Lux Helsinki valotapahtumaa keskustassa. Tänä vuonna valotaideteokset oli keskitetty ydinkeskustaan, parin kilometrin reitin varrelle. Valotapahtuma on nähtävillä vielä sunnuntaina 10.1. klo 22 asti. Pakkasten lauhtuessa muutama muukin kaupunkilainen oli ajatellut suunnata iltakävelylle keskustaan, mutta ripaus malttia ruuhkaisimmilla osuuksilla -kuten torikorttelissa- edesauttoi matkan tekoa, ja samoin kuulumisten vaihto kävelymatkaa taittaessa ystävien kanssa. 

Tuomiokirkon julkisivuun heijastui Ilon kuvia, joka käsittelee ilon tunnetta eri näkökulmista. 
Tuomiokirkon tapulin seinään heijastettiin 3D Megamap-animaatio, joka oli eläväinen teos klassisen musiikin siivittämänä. 3D tekniikalla seinä "murentui", muuttui vedeksi ja muun muassa pelikoneeksi. Teoksen kokonaiskesto on 7 minuuttia. Torikorttelissa teräslangoista tehdyt uv-valojen valaisemat ihmiset heräsivät henkiin He olivat täällä -teoksessa.
Koska olen valokuvaamisessa melkoinen amatööri, ei pimeä ilta, lumisade, pakkanen ja ihmispaljous helpottaneet kuvien napsimista. Jokunen kuva postaukseen kuitenkin tarttuu. Yritin kokeilla erilaisia manuaali-asetuksia ja pimeäkuvaamista käsivaralta, mutta pakkasen hyydytettyä sormet ja valotusoppien karatessa mielestä, räpsin aika fiilispohjalta, sen kummemmin ISO-arvoja tai f-lukuja muistamatta. 

Pienoiskaupunki Medicine City on tehty kymmenistätuhansista tyhjistä lääkepakkauksista. Teoksen valmistaminen kesti kahdelta taiteilijalta puoli vuotta. Kävelyreitin varrella oli kiitettävästi ravintoloita ja ruokakojuja auki, mutta jouduimme tovin etsimään aukiolevaa kahvilaa reitin ulkopuolelta. Onko Helsingin keskustassa liian vähän ilta-aikaan aukiolevia kahviloita? Lopulta päädyimme Robert`s Coffee -kahvilaan, jossa pääsimme lämmittelemään tee- ja kaakaokupposten äärelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti