29.12.2015

Ensiaskeleet

Hieman hermoilua, hikoilua ja jännitystä. Helpotustakin jossain nurkan takana. Voisin todeta, että ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. Olen ylittänyt jo monta kynnystä (ainakin henkisesti) ja nyt otan ensiaskeleita blogissani.


Ennen ensimmäistä postausta on pitänyt päättää monta asiaa blogialustasta fonttiin ja asetteluista omakuvaan. Otsikosta ja blogin sisällöstä puhumattakaan! Tämä kirjoittaminen tuntuu tässä vaiheessa helpoimmalta vaiheelta.

Olen blogin kirjoittamisessa untuvikko, joten otan bloggaamisen omana uuden vuoden urheilusuorituksena vastaan.  Harjoittelen, kokeilen ja opettelen hiljalleen, ja jatkan muiden blogien seuraamista ottaakseni pieniä opin palasia kokeneilta konkareilta - ja ihaillen kauniita ja seesteisiä blogeja ja harmoonisia sisustuskuvia. Ensimmäiseen harjoittelupostaukseen liitän kuvia vuoden 2015 Habitare-messuilta.


Olen vähitellen tutustunut blogin tekemiseen ja samalla uusiin termeihin ja ohjelmiin. Luulin olevani näppärä tietokoneen käyttäjä, mutta olen edelleen sekaisin kaikkien uusien kirjainyhdistelmien ja asetusten maailmassa. Opeteltavaa riittää. Uskon, että luen ahkerasti blogin perustamisen ja tekemisen vinkkipalstoja ja kirjoitan Googleen "Miten teen blogiini.." aloituksia.  Ehkä hiirenkorvien tullessa puihin ymmärrän jo widgettien ja gadgettien erot ja osaan liittää kuvia blogiini vaikka suoraan puhelimesta. Ensimmäisiä html-koodien muokkauksia olen jo tehnyt!

Tuikku ponkaisee rohkeasti tielle ja vuoteen 2016, harjoitellen kirjoittamista, kuvien käsittelyä, omien ajatusten ja arjen ihmetysten jakamista. Pala kerrallaan kirjoitan myös kodistani ja kerron sisustussuunnitelmistani ja siitä, kuinka pienestä 80-lukulaisesta kerrostalokolmiosta on alkanut hioutua kiva koti kahdelle aikuiselle.

Toivottavasti vuoden 2016 aikana opin perustaitoja valokuvaamisesta ja kuvien asettelusta. Ensimmäisiin oppitunteihin tulee sisällyttää kuvien skaalaaminen tekstirivien kanssa tasaisiksi.
Tervetuloa mukaan Tuikkutielle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti